Judeţul Caraş-Severin promovat la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Caraș-Severin va promova principalele atracții turistice ale județului la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României.

Evenimentul va avea loc de mâine şi până duminică la Romexpo. Vizitatorii standului vor avea la dispoziție mai multe materiale de promovare spune şeful Serviciului Promovare Turism, Florin Stoichescu.

„A fost reeditată harta turistică a județului Caraș-Severin şi vor fi prezentate pliante care prezintă atracțiile turistice din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Parcul Natural Porțile de Fier și din zona Băile Herculane. De asemenea, pe perioada târgului vor fi distribuite cărți de vizită cu stick-uri USB ce conțin informații necesare turiștilor, precum unitățile de cazare și de alimentație publică din județ, dar și detalii cu privire la principalele evenimente culturale organizate anual. Costumele populare tradiționale aflate în patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș vor fi și ele promovate împreună cu produsele culinare recunoscute din Banatul Montan. Este vorba de produse de carne, răchie, sucuri naturale, conserve de tot felul, brânzeturi sau mălai copt. Apa plată Aur’a va fi și ea promovată la târg în baza unui parteneriat semnat de firma producătoare și instituția județeană”.

La Târgul de Turism al României participă şi o serie de personalităţi ale judeţului, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, precum şi vicepreşedintele Forului, Ionuţ Popovici. Acesta din urmă a spus că este o oportunitate ce nu trebuie ratată.

„Avem, probabil cel mai frumos judeţ din ţară. Este firesc să participăm la un târg de turism, să le arătăm celor care nu ştiu nimic despre judeţul Caraş-Severin, ce posibilităţi ar avea în acest judeţ. Undeva la 20 de mii de lei costă această prezenţă la Romexpo, dar suma este mult prea mică în comparaţie cu efectul mesajului pe care îl putem transmite la Bucureşti”.

Standul de promovare pus la dispoziția județului Caraș-Severin are o suprafață de 32 mp.

(Sebastian Dragomir)