Judeţul Caraş-Severin, promovat cultural la Târgul de turism al României

Târgul de Turism al României – cea mai vizibilă manifestare pentru industria turistică românească, reunește agenţii de turism, tour-operatori, organizaţii şi asociaţii de turism naţionale, regionale şi internaţionale, oficii şi administraţii locale şi regionale. Deoarece Târgul de Turism al României prezintă cele mai avantajoase oferte de călătorie și vacanţă către toate colţurile lumii și promovează turismul românesc, vizitatorii au la dispoziţie cea mai bogată ofertă pentru petrecerea timpului liber.

Zonele turistice ale ţării noastre se află printre sutele de oferte pentru excursii și sejururi ce privesc aria turismului montan, al Mării Negre și al Deltei Dunării și nu lipsesc nici pachetele personalizate pentru staţiunile şi zonele balneare sau agroturistice.

La ediţia de anul acesta judeţul Caraş-Severin va fi reprezentat de Direcţia de Turism a Consiliului Judeţean în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Conservare şi Promovare a Tradiţiilor.

Pentru Radio Reşiţa, Dan Mirea – managerul Direcţiei Judeţene de Conservare şi Promovare a Tradiţiilor Caraş-Severin:

Vor fi patru zile în care printr-un tur virtual, pus la dispoziție de Direcția de turism toți vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă o altfel de promovare a județului Caraș-Severin.

Pe lângă acest tur virtual și pe lângă celelalte oferte ale Direcției de turism, Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii din Caraș-Severin va avea un program artistic. Vom fi două zile reprezentaţi de orchestra profesionistă “Virtuozii Semenicului” și Ramona Viţa alături de alți câțiva tineri soliști ai Banatului pe care i-am luat în echipa centrului încă de anul trecut când am fost prezenți la târg.

Ca și element inedit anul acesta am adus de pe Clisura Dunării și un ansamblu al comunității sârbe, iar elementul forte al acestui târg este faptul că vom aduce o colecție personală a unui om care iubește foarte mult Băile Herculane și care a strâns pe parcursul a 40 de ani atât poze cât și obiecte din perioada în care staţiunea era Karlovivari a României; obiecte care au aparținut unor oameni care au trecut prin această stațiune inclusiv poze cu familia regală care vizitat des Băile Herculane.

Câțiva tineri din echipa noastră vor fi îmbrăcați în costume de epocă, iar acest muzeu va fi prezentat în fiecare zi de cel care îl are. Mai altfel decât în edițiile de până acum, personajele se vor plimba printre vizitatori oferindu-le posibilitatea să vadă strălucirea de altădată a Băilor Herculane“.

Târgul de Turism al României se va desfăşura la Romexpo în intervalul 15-18 februarie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles