judecator mita catuseJudecătoria Ineu, unde doi magistraţi din patru sunt cercetaţi pentru că ar fi primit mită, solicită Tribunalului Arad suplimentarea personalului prin delegarea unui judecător, până la eliberarea posturilor. Preşedintele Judecătoriei Ineu, Mariana Luciu, a declarat că volumul de muncă este foarte mare şi este nevoie de suplimentarea personalului. La finalul anului trecut exista o încărcătură de peste 1.200 de cauze pe fiecare judecător, probabil cea mai mare din judeţ, a mai precizat Mariana Luciu.

Vă reamintim că magistratul Aurel Tripa, prins în flagrant după ce a luat mită 300 de euro pentru a interveni într-un dosar, a fost arestat preventiv în 6 decembrie, printr-o decizie a Curţii de Apel Timişoara. El a fost monitorizat de lucrătorii SRI din Arad timp de mai multe luni. Conform rechizitoriului, în perioada octombrie-decembrie 2013, Tripa, în calitatea sa de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, a pretins de la un denunţător 1.000 de lei şi 600 de euro, din care a primit în mai multe tranşe 500 de lei şi 500 de euro. Banii şi bunurile au fost pretinse şi primite cu scopul de a influenţa mai mulţi colegi de serviciu, magistraţi de la Tribunalul Arad, pentru a-i determina să dispună o soluţie în favoarea denunţătorului într-o cauză civilă în care acesta avea interes privind un litigiu ce viza dreptul de proprietate asupra unui teren. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.

În 23 decembrie, judecătoarea din Ineu, Floriţa Boloş, acuzată de luare de mită, a fost condamnată, la patru ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Timişoara, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 17 ianuarie – 10 iunie 2013, judecătoarea Floriţa Boloş ar fi pretins şi primit în mai multe tranşe, de la două persoane, suma totală de 13.000 de lei şi 5.500 de euro, pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre civilă favorabilă uneia dintre cele două persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciară a dreptului de proprietate asupra unor terenuri, transmite mediafax.ro. Judecătoarea Floriţa Boloş a fost iniţial reţinută în iunie, apoi a fost arestată preventivă, iar în 22 octombrie Curtea de Apel Timişoara a decis ca judecătoarea să fie cercetată în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.