Jandarmii mehedinţeni alături de cetăţeni în acest sfârşit de săptămână

Duminică, 2 octombrie, jandarmii vor asigura în sistem integrat măsuri de ordine si siguranţă publică la manifestările cultural-artistice organizate cu prilejul Bâlciului comunei Bâcleş.
Forţele de ordine angrenate în dispozitivul de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea şi combaterea traficului sau consumului de substanţe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.
Cetăţenilor prezenţi li se recomandă:

  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale;
  • să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, să manifeste răbdare, spirit de solidaritate şi vigilenţă în locurile aglomerate;
  • să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul acestora în situaţia în care este necesară intervenţia lor.
    De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste evenimente împreună cu copiii, să le acorde atenţie deosebită pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.
    Jandarmii reamintesc tuturor participanţilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Cele mai citite

Related Articles