Jandarmii își sărbătoresc patronii spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil

Jandarmeria Română își sărbătorește astăzi ocrotitorii spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, prilej cu care la nivelul tuturor unităților militare ale instituției au avut loc slujbe religioase dedicate acestui important moment din viața Armei.

Sărbătoarea a fost marcată și la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, unde, a fost oficiată Sfânta Liturghie în capela militară a unității, aceasta purtând chiar Hramul Sfinților Arhangheli. Cu această ocazie au fost alături de personalul inspectoratului, oficialităţile judeţului, reprezentanţii instituţiilor cu care Jandarmeria colaborează, ctitori ai acestui lăcaş de cult, foste cadre militare, dar şi enoriaşi.

Încă de la începuturile creștinătății, cei doi Sfinți Arhangheli au fost aleși drept patronii spirituali sau ocrotitorii conducătorilor de oști, ai armatelor considerate că apără oamenii de primejdii, reprezentând veritabile simboluri ale luptei împotriva răului.

Jandarmeria Română are deviza Lege și ordine, acesta fiind motivul principal care a stat la baza alegerii Sfinților, după anul 1940, drept ocrotitorii spirtuali ai instituției. Arhanghelul Mihail este considerat de Biserica Ortodoxă drept apărătorul legii, iar Arhanghelul Gavriil, apărătorul dreptății și al ordinii.

Astăzi, jandarmii cărăşeni au dat dovadă din nou de OMENIE.

Cunoscând faptul că există oameni care, chiar din puţinul pe care îl au, reuşesc să aducă bucurie în sufletul celorlalţi, jandarmii cărăşeni au dorit să răsplătească faptele bune, pe care copiii din cadrul ATOR Anina, le-au făcut cu ocazia campaniei „Ghiozdanul cu bucurii”. Aceşti tineri au reuşit din puţinul lor – banii câştigaţi din colindat, păstraţi pentru a merge în prima excursie – i-au donat acestei campanii.

„A fost extraordinar să vedem cum aceste suflete inocente, au înţeles cauza campaniei şi au făcut posibil ca din puţinul lor să-i ajute şi pe alţii. La inițiativa Inspectorului șef al Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, colonel Alexandru Tobä și prin bunăvoinţa întregului personal al Inspectoratului, s-a reuşit, prin fondurile strânse, să împlinim visul acestor copii de a se bucura totuşi, de excursia mult visată”.

(Sebastian Dragomir)