6

Pompierii cărăşeni sărbătoresc astăzi 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Evenimentul  a debutat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, cu o ceremonie militar-religioasă, urmată de o defilare şi exerciţii demonstrative. Cu această ocazie,pompierii care s-au remarcat în misiuni au fost avansaţi în grad.

Și chiar de ziua lor, pompierii au fost în misiune. E drept, una simulată, dar care a încântat asistența. A fost stins un incendiu și s-a intervenit la un accident rutier în urma căruia o persoană a rămas încarcerată. Au fost doar două din exercițiile demonstrative prezentate la sediul ISU Semenic. Ceremonia militar- religiosă, care a precedat acestor activități a cuprins o paradă militară, avansări în grad, decernarea de diploma și distincții militarilor care s-au remarcat în misiunile reale din acest an și care au dat dovadă de “curaj și devotament”.
Reprezentantul Prefecturii Caraş-Severin, Ioan Doran, a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne Gabriel Oprea:

În cadrul ceremoniei militare, mai mulți subofiţeri au fost avansaţi în grad, iar mai mulţi militari au primit plachete onorifice şi distincţii de serviciu din partea inspectorului şef, colonelul Titus Susan. Acesta a menţionat că misiunile executate de pompieri fac cinste Ministerului Afacerilor Interne.