Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, un număr de 270 vor funcționa pe scenariul 1 verde, un număr de 77 școli și 2 cluburi ale elevilorfuncționează pe scenariul 2 galben, iar un număr de 60 de școli vor funcționa pe scenariul 3- ROȘU (cu 45 de școli mai mult față de raportarea precedentă). În total, 14.331 de elevi din Caraș Severin învață în sistem on-line.

Propunerea este fundamentată pe informarea Direcției de Sănătate Publică Caraș – Severin cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum şi pe baza propunerilor de funcționare aprobate prin hotărârea Consiliilor de Administrație a unităților de învățământ nominalizate anterior. În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unitățile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezențafață în față din unitățile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online.

Situație infectări cu Sars Cov-2 în rândul elevilor și personalului didactic și nedidactic

În acest moment 1 elev, 4 cadre didactice și 2 din personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt spitalizați.

Izolare la domiciliu/carantină: 52 de elevi, 29 de cadre didactice, din care 10 au ales să predea online si 19 să intre in concediu medical si 5 din personalul nedidactic.

Toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița sunt în scenariul roșu până în data de 27 octombrie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a  aprobat și trecerea pe scenariul roșu, cursuri exclusiv online, pentru toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița, pentru o perioadă de 14 zile, până pe 27 octombrie, din cauza ratei incidenței cumulate de cazuri care a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori. Aceeași măsură se va aplică și pentru școlile din Târnova și Lupac. Pe scenariul roșu vor funcționa, pentru următoarele 14 zile, și două clase de la Colegiul Național „C.D Loga” din Caransebeș, o clasă I și o clasă a XI-a, din cauza izolării unei învățătoare (contact direct al unei persoane confirmate pozitiv), respectiv infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui elev.

Scoli în scenariul galben

În alte 5 localități, Caransebeș, Tirol, Copăcele, Zorlențu Mare și Slatina Timiș, unde a fost depășit pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, toate unitățile de învățământ vor funcționa pe scenariul galben, alternativ, jumătate de clasă online, cealaltă jumătate, „față în față”.

Școli care au revenit la scenariul verde

Sunt și localități unde incidența cazurilor a scăzut, așa că CJSU a decis revenirea la scenariul verde pentru mai multe unități de învățământ. Este vorba despre Liceul Tehnologic „I.C Buracu” din Prigor, Școala Gimnazială din Gârnic, Școala Profesională Agricolă din Cornereva, Grădinița cu Program Prelungit și Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Christina”, ambele din Bocșa, și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Oravița.

De asemenea, în contextul închiderii școlilor, elevii trebuie educați și supravegheați astfel încât să nu se adune în grupuri, afirmând clar că școlile au fost închise tocmai pentru a evita aceste adunări, transmite Inspectoratul Școlar Județean Caraș Severin.