Ioan Popa: Sensul giratoriu rezolvă foarte multe lucruri

Lucrările la linia de rulare a tramvaiului din Reșița sunt în grafic, deși au fost înregistrate și unele întârzieri. Au apărut probleme care nu au fost luate în calcul în proiectul inițial.

O problemă destul de gravă a apărut pe podul de pe Valea Domanului, afirmă primarul Ioan Popa.

„Constructorul a identificat o grindă fisurată complet la unul dintre tronsoane. Proiectanți au lucrat la reproiectarea acelei grinzi pentru că ea nu se mai face din anii 85. A fost dată în lucru la o firmă din Timișoara și e o chestiune care ne poate întârzia în zona respectivă vreo lună de zile”.  

Proiectul de reintroducere a tramvaiului prevede și realizarea a trei mari sensuri giratorii în oraș. Cel de la Intim a fost finalizat și urmează marcajele, iar acum se lucrează în zona centrală, la cel de-al doilea giratoriu.

„În zona Casei de Asigurări de Sănătate va fi un sens giratoriu care va rezolva și problematica acelei intersecții. Sensul giratoriu rezolvă foarte multe lucruri. În Govândari, de când s-a făcut sens giratoriu corect, lucrurile s-au simplificat foarte mult, pentru că știi care ți-e rândul și cum intri în sens. Același lucru sperăm să se întâmple și aici, în zona centrală”.

Cel de-al treilea sens giratoriu va fi amenajat în Piața Republicii din Muncitoresc unde vor dispărea semafoarele, a mai spus primarul Ioan Popa.

Cele mai citite

Related Articles