Ioan Popa – primarul municipiului Reşiţa la conferințele online „Reșița 250: Oameni – Locuri – Fapte” de la Biblioteca germană „Alexander Tietz”

Miercuri, 23 septembrie 2020, în curtea interioară a Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” s-a inaugurat un șir de dezbateri sub genericul „Conferințele Reșița 250: Oameni – Locuri – Fapte”, o continuare a unui proiect reușit, derulat în anul 245 al industriei reșițene (2015), sub denumirea „Păreri, opinii, realități. Discuții amicale pe tema istoriei Banatului Montan”, cu sprijinul de atunci al regretatului ing. Dan Perianu din Reșița. Proiectul este dedicat împlinirii în 2021, în data de 3 iulie, a 250 de ani de industrie reșițeană (1771 – 2020/ 2021). Coorganizatorii acestui proiect sunt Centrul Universitar UBB din Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița. Conferințele se organizează o dată pe lună, acestea având câte un invitat special, care prezintă, așa cum o spune și genericul ciclului, o temă legată de Reșița și oamenii ei, în prim-plan fiind pusă dezvoltarea ei industrială, culturală, spirituală, educațională, patrimonială, de la începuturi până în prezent. Rezultatul concret al acestor conferințe va consta în apariția unei cărți care să poarte pecetea celor 250 de ani!

Primul conferențiar a fost, în data de 23 septembrie, prof. univ. dr. Rudolf Gräf, directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române, urmat fiind de dr. Ada Cruceanu-Chisăliță în data de 1 octombrie, cu cea de a II-a conferință, de ing. Iulian Georgevici în 26 noiembrie, cu cea de a III-a conferință, de Andrei Bălbărău, coordonatorul Muzeului Cineastului Amator din Reșița, în 15 decembrie 2020, cu cea de a IV-a conferință, de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici în 23 ianuarie 2021, cu cea de a V-a conferință și de Gheorghe Jurma în 24 februarie 2021, cu cea de a VI-a conferință. Cea de a VII-a conferință a fost susținută de arhitecta Ioana Mihăiescu, în data de 22 martie 2021, a VIII-a, în data de 27 aprilie 2021, de medicul Ioan Luca, iar cea de a IX-a, în data de 18 mai 2021, de ing. Mircea Ioan Popa.

Cea de a X-a și ultima conferință va fi susținută de Ioan Popa, actualul primar al Municipiului Reșița. Pentru a viziona această conferință, trebuie accesate paginile de Facebook și YouTube, la adresele de mai jos, marți, 15 iunie 2021, începând cu orele 20.00.

Transmiterea live se va efectua de la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița.

https://www.youtube.com/c/DemokratischesForumderBanaterBerglanddeutschen

https://www.facebook.com/Demokratisches.Forum.der.Banater.Berglanddeutschen

De același autor

Related Articles