Investiţii la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Arad

Parteneriatul dintre administraţie şi societatea civilă, în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale în judeţul Arad, a dus la noi investiţii importante la Secţia de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

Au fost schimbate geamurile la sala de operaţii şi la unele saloane. S-au executat reparaţii în zona casei scărilor şi a holurilor de acces. Lampa veche de aproximativ 80 de ani din sala de operaţie a fost schimbată cu una nouă, modernă. „Le mulţumesc investitorilor din mediul privat, Asociaţia Aradensis a Cavalerilor Templieri OSMTH şi Profi România, care au decis să contribuie (şi vreau să accentuez faptul că nu este pentru prima dată când o fac!) la îmbunătăţirea condiţiilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Consiliul Judeţean este partener cu toţi cei care se implică în dezvoltarea spitalului şi îi invit pe cât mai mulţi arădeni să se implice. De această dată, am dublat suma pe care partenerul privat a pus-o la dispoziţie pentru lucrări şi suntem deschişi să procedăm la fel şi în alte situaţii care au ca rezultat condiţii de spitalizare mai bune„, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, prezent la eveniment.

Comunicatul Asociaţiei Aradensis a Cavalerilor Templieri OSMTH:

Marţi 23 octombrie 2018, s-a finalizat încă o etapă a eforturilor comune templiere şi ale administraţiei locale de a readuce Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – Dr. Salvator Vuia, la standarde normale pentru secolul XXI. Această etapă a campaniei de sprijin a actului medical, rezultat al parteneriatului dintre Consiliului Judeţean Arad şi Asociaţia Aradensis a Cavalerilor Templieri OSMTH arădeni prin aportul companiei Profi a costat aproximativ 105.000 lei. Procesul de modernizare a cuprins la această etapă: demontare ferestre din lemn existente, montare ferestre noi, reparaţii şpaleţi geamuri şi zugrăveli, achiziţionare şi montare plasă de insecte.

Aceasta este a patra mare lucrare desfăşurată de templieri în spitalele oraşului Arad, după renovarea a două saloane ale aceleiaşi maternităţi, în ianuarie 2016, respectiv a altor două saloane ale Secţiei de Pediatrie, un an mai târziu şi lucrările din 2017. Aceste lucrări au fost sprijinite financiar de PROFI. ORDINUL TEMPLIER a achiziţionat şi un echipament vital în efectuarea operaţiilor, o Lampă scialitică Pentaled care mai adaugă la valoarea acţiunii încă 30.225 lei. Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – Dr. Salvator Vuia, continuă să fie sprijinită de Asociatia Aradensis – Cavalerii Templieri Osmth. Aceasta instituţie spitalicească a beneficiat şi va mai beneficia de investiţii substanţiale, pentru asigurarea unui act medical de nivel înalt. În februarie 2017, blocul operator, mai multe saloane, dar şi spaţii auxiliare ale Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – Dr. Salvator Vuia, au beneficiat de ample reabilitări. Materialele şi manopera asigurate de către Asociaţia Aradensis Arad au totalizat 60.000 lei din care 60% manopera, iar 40% materialele. Valoare geamurilor achiziţionate de către Consiliul Judeţean a fost de 74.779 lei. SC MIRENIS GRUP SRL constructorul care a pus la dispoziţie pentru această lucrare mâna de lucru, a executat renovarea sau reabilitarea spaţiilor spitaliceşti în condiţii deosebite, deoarece în clădirile afectate este obligatorie asigurarea unui mediu aseptic, iar activitatea actului medical nu trebuie perturbată. În aceste condiţii, promptitudinea echipelor de muncitori care au participat la renovarea acestor spaţii este de admirat„.