Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, prin Ordonanţa Prim Procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa anunţă că a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de Ursu Dumitru, în calitate de primar al oraşului Oraviţa, Ion Loreta Nicoleta în calitate de viceprimar al oraşului Oraviţa, împotriva contabilului din cadrul Primăriei, şi a unui inspector, pentru săvârşirea infracţiunilor de: coruperea alegătorilor, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune, delapidare şi abuz în serviciu.

În rechizitor se arată că aceştia, în calitate de funcţionari ai Primăriei oraşului Oraviţa au decontaţ în mod nelegal, în perioada 2012-2016, cheltuielile unei asociaţii sportive de drept privat prejudiciind bugetul local al oraşului Oraviţa cu suma de peste 175 de mii de lei.

Primarul Ursu Dumitru nu a putut fi contactat telefonic, de reporterii Radio Reşiţa, pentru a-şi expune un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.