Întâlnire interinstituțională pe tema Cetății Aradului

Palatul Administrativ din Arad a găzduit o întâlnire interinstituțională la care au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Arad și ai Ministerului Apărării Naționale. Scopul discuţiilor propuse de primarul Călin Bibarţ a fost  găsirea unor soluții urgente în ceea ce privește Cetatea Aradului, astfel încât municipalitatea să nu rateze finanțarea europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  

Încă de anul trecut, cu ocazia vizitei premierului Ludovic Orban la Arad, edilul Călin Bibarț a propus guvernului ca Cetatea Aradului să treacă, din punct de vedere juridic, în patrimoniul municipiului.

Astfel, vom putea avea timpul necesar pentru a face toate demersurile juridico-administrative – studiu de fezabilitate, proiectare – în vederea obţinerii finanţării europene pentru astfel de obiective istorice. Sunt demersuri care, cu siguranţă, în birocraţia românească şi europeană durează câţiva ani de zile, timp în care armata rămâne acolo.”, declara edilul Călin Bibarț.

În bugetul Municipiului Arad pentru anul în curs au fost alocați aproape 1 milion de lei pentru elaborarea documentațiilor necesare reabilitării Cetății Aradului, regenerării și revitalizării perisagistice a acesteia.

 

De același autor

Related Articles