Inspectorii sanitar-veterinari din Caraş-Severin cu ochii pe comercianţii de ouă şi carne

Mai sunt peste trei săptămâni până la Paşti şi inspectorii sanitari-veterinari din Caraş-Severin au început să ia deja primele măsuri în punctele de desfacere a produselor din ouă şi carne, din magazine, supermarketuri, depozite, pieţe, târguri şi oboare pentru a ţine situaţia sub control şi a evita posibilele toxinfecţii alimentare.

Medicul veterinar Nicolae Crista – şeful Direcţiei sanitar-veterinare, pentru Radio Reşiţa:

“Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbtorilor pascale când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil este necesară dispunerea unor măsuri specifice precum şi intensificarea verificărilor de igienă în care se produce, depozitează, transportă, valorifică, carnea de miel în special şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală. Vă informez că s-au creat 10 echipe de lucru care în perioada 05.03. – 07.04.2018 vor efectua controale oficiale în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din toate târgurile de animale, pieţe agroalimentare, abatoare, centre sacrificare miei cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii şi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi unităţi de alimentaţie publică.”    

Controale se fac pe tot cuprinsul judeţului. “Până în prezent nu sunt probleme deosebite, iar premisele de comercializare a produselor sunt bune“, susţine directorul DSVSA, Nicolae Crista. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles