Inspectorii sanitari-veterinari avertizează cărăşenii asupra alimentelor cumpărate de sărbători

În vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale, Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin a intensificat controalele în vederea verificării condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea, ouăle şi alte produse alimentare de origine animală.

Potrivit directorului DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu, în acest sens au fost dispuse o serie de măsuri:

În baza unui program de lucru pentru perioada 28 martie – 15 aprilie 2023, perioadă premergătoare sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe, a fost stabilit un program de lucru conform căruia medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor efectua controale oficiale în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitar-veterinare din toate piețele agroalimentare, abatoarele și centrele de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în următoarele categorii de unități de vânzare cu amănuntul. Și aici vorbim despre carmangerii, unități de alimentație publică, măcelării, cantine, restaurante care livrează hrană preparată pentru consumatorul final la comandă, locuri de servit masa și pensiuni, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie-patiserie, cafenele, unități de tip hipermarket, supermarket, magazine alimentare şi depozite alimentare“.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, seria de controale şi verificări, efectuată de inspectorii sanitar-veterinari se va încheia după sărbătorile pascale şi va fi reluată cu prilejul evenimentelor de 1 Mai.

De același autor

Related Articles