salmonella

Analizele de laborator au relevat prezenţa bacteriei Salmonella în probele de alimente recoltate de la un fast-food din oraşul Lupeni, unde, în urmă cu mai bine de o săptămână, 32 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat produse comercializate acolo.

‘În maioneza preparată în cadrul acelui fast-food a fost identificat germenele Salmonella. De asemenea, germenele a fost decelat în cazul a trei angajaţi care lucrau acolo. Unitatea a fost închisă chiar din ziua în care au apărut primele cazuri de îmbolnăvire’, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău. Un număr de 32 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat, vineri, 5 iunie, produse cu maioneză de la un fast-food din Lupeni. Dintre aceşti bolnavi, 24 au fost internaţi în secţiile de boli infecţioase de la spitalele din Vulcan, Hunedoara şi Deva, pacienţii acuzând o stare de rău generală şi diaree.

 ‘Din fericire, au fost cazuri uşoare şi medii. În prezent, toţi pacienţii au fost externaţi’, a precizat dr. Cecilia Birău. Potrivit acesteia, analizele efectuate şi asupra bolnavilor au arătat prezenţa bacteriei Salmonella în 12 cazuri, apreciindu-se că în cazul celorlalţi organismul a reuşit să distrugă germenul prin mecanismele de autoapărare.