Inspecție pe cursul râurilor Vornic și Pogăniș

Autoritățile din Caraș-Severin au vizitat astăzi, două stații hidrometrice din comuna Ramna, unde în ultima perioadă, din cauza precipitațiilor abundente, au fost înregistrate depășiri ale cotelor de inundație.

“Echipa de control” a fost formată din prefectul județului, Ioan Dragomir, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, Vilhelm Szabo și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Ionel Petru Tilca.

Pe pârâul Vornic din localitatea Ramna a fost constatată obturarea parțială a albiei din cauza lucrărilor desfășurate la podul care îl traversează. Prefectul va solicita Primăriei Ramna finalizarea acestor lucrări și curățarea albiei pârâului în amonte, dar mai ales în avalul podului.

De asemenea, în localitatea Valea Pai, pe râul Pogăniș, problemele de colmatare au fost cauzate de vegetația în exces, urmând ca în scurt timp angajații de la SGA să deruleze lucrări pentru îndepărtarea acesteia și curățarea albiei.  De asemenea, se va solicita Consiliului Județean Caraș-Severin să intervină pentru decolmatarea albiei la două lungimi de pod în amonte și o lungime în aval, conform atribuțiilor ce îi revin în calitate de deținător al podului care traversează râul Pogăniș.

De același autor

Related Articles