Înscrierile continuă la grădinițele din Caraș-Severin. Vezi aici ce acte sunt necesare.

inscrieri gradinita (5)

Înscrierile pentru învățământul preșcolar continuă la grădinițele din Caraș-Severin. Cu toate că termenul – limită a fost 1 august, în învăţământul preşcolar înscrierile continuă, în funcţie de locurile disponibile. Pentru a-şi înscrie copiii în învăţământul preşcolar, părinţii au nevoie de o serie de documente și de analize medicale ale copilului.
La grădinițele cu program prelungit, conform normelor metodologice, părinții sunt obligați să aducă adeverințe de venit pentru a demonstra că au un loc de muncă, astfel încât copilul să poată fi înscris în acest sistem. Pe lângă aceste adeverințe sunt necesare: copie a certificatului de naștere a copilului, copii ale cărților de identitate ale părinților, iar pentru dosarul medical o adeverință de la medicul de familie, care să certifice vaccinările la zi ale copilului, precum și adeverința de clinic sănătos. Rămâne la latitudinea instituției dacă solicită alte examene medicale. De exemplu, la Grădinița Dumbrava Minunată din Reșița, prin hotărârea consiliului de administrație este necesar și examenul coproparazitologic. Aceasta pentru că specificul grădiniței o impune, la program prelungit fiind servită și masa, a spus directorul Grădiniței, Carina Pristavu.

În grădinița Dumbrava Minunată din Reșița am surprins dialogul dintre secretara instituției și câțiva părinți, care doreau să-și înscrie copiii la grădiniță:

Grădinița Dumbrava minunată a înscris peste 150 de copii și încă mai sunt locuri disponibile. În această perioadă se face curățenie și se mai execută lucrări de reparații, acolo unde se impune.

Acte necesare:
Dosarul de înscriere la grădiniță trebuie să fie compus din:
-cerere de înscriere
-copii după actele de identitate a părinților
-acte medicale care să ateste faptul că poate frecventa colectivitatea (se eliberează de medicul de familie)
– adeverință cu vaccinările copilului
-adeverință de la locul de munca al părinților
– examenul coproparazitologic
-sentință de divorț/certificat de deces, acolo unde este cazul.

Mai mult, în prima zi de grădiniță vă mai sunt necesare rezultatele la două analize: avizul epidemiologic și exudatul faringian, acesta din urmă având o valabilitate între 2 și 7 zile. (depinde de fiecare instituție în parte)

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles