Inima unui tânăr de 39 de ani bate în pieptul unui cărăşean

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Caraş-Severin are o nouă şansă la viaţă. După luni de zile aflat pe o listă de aşteptare acesta a primit un cord de la un tânar de 39 de ani. Intervenţia s-a realizat cu succes în Clinica de Chirurgie din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

Este primul transplant de inimă din acest an efectuat în România. Echipa medicală coordonată de profesorul Horaţiu Suciu şi-a propus să realizeze minim 12 intervenţii de acest gen în 2023.

Am realizat primul transplant de cord din acest an. Un pacient de 54 de ani, din Caraș Severin, a primit un cord prelevat de la un tânăr de 39 de ani. Le mulțumesc membrilor familiei donatorului, cărora le transmit întreaga mea compasiune pentru pierderea suferită. Îi asigur că acest suprem gest uman a oferit o șansă unui om. Acesta suferea de cardiomiopatie dilatativă, care expunea pacientul nostru la risc de deces.

Le mulțumesc colegilor de la Spitalul Universitar din București și de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș.

A fost o operație reușită, devenită rutină în cadrul Institutului nostru.

Suntem pregătiți oricând să facem un transplant și ne propunem să realizăm minim 12 în acest an.

Ar fi o creștere semnificativă față de anul trecut, când, s-au reușit doar trei intervenții, din cauza lipsei de donatori”.

Totodată, la Spitalul „Sfânta Maria” din București s-a efectuat, sub coordonarea doctorului Igor Tudorache, primul transplant pulmonar din 2023. Alte intervenții de transplant au fost realizate la Institutul Clinic Fundeni, la centrele de transplant renal și hepatic.

De același autor

Related Articles