INFOTRAFIC: Drumurile din vestul ţării, acoperite cu zăpadă

druma zapada 2Nu sunt anunţate drumuri cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo sau a vreunui eveniment rutier, nici artere pe care să fie instituite restricţii de tonaj.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC, circulaţia pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a revenit la normal după ce din cauza unui autotren care a rămas de-a curmezişul pe carosabil, traficul a fost oprit pe sensul către capitală, în zona localităţii Vânătorii Mici.

***

Vremea rea a pus stăpânire pe aproape toată ţara. Până la ora 12.00 se află în vigoare o informare meteorologică de ninsori, precipitaţii mixte, depuneri de polei.
La această oră, pe drumurile din vest se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt semnalate tronsoane cu probleme. Angajaţii CNADNR acţionează pe întrega reţea cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante.

Carosabil cu zăpadă de 1-2 cm:
– DN6 Orşova (MH) – Coşteiu (TM);
– DN 57 Orşova (MH) – Lătunaş (TM);
– DN 57A Pojejena – Socol;
– DN 57B Oraviţa – Iablaniţa;
– DN 57C Moldova Nouă;
– DN 58 Caransebeş – Anina;
– DN 58A Lugoj (TM) – Soceni (CS);
– DN 58B Reşiţa – Măureni (CS);
– DN 59 km Denta – Moraviţa (TM);
– DN 66A Câmpul lui Neag (HD);
– DN Cerna Sat – intersecţie cu DN 67D;
– DN 67D Valea Cernei (MH) – Herculane (CS);
– DN 68 Caransebeş (CS) – Zeicani (HD);
– DN 68A Lugoj – Coşeviţa (TM);
– DN 7A Groapa Seacă – Petroşani (HD).

Angajaţii DRDP Timişoara au acţionat de ieri cu 128 auto-utilaje şi au răspândit 1.828 tone material antiderapant.

Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De același autor

Related Articles