trafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:15), nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente, iar traficul rutier este scăzut în intensitate.

În judeţul Caraş-Severin, DN57 Orşova – Moldova Nouă este închis la kilometrul 65+600 de metri, în zona localităţii Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinţi). Măsura a fost luată în scopul prevenirii unor accidente ce se pot produce din cauza căderilor de stânci şi grohotiş pe partea carosabilă. Rută ocolitoare: DN57 Orşova – DN6 Iablaniţa – DN57B Oraviţa – DN57 Moldova Nouă.

În judeţul Timiş este închis DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 2+790 ?i 3+289 de metri, în vederea executării unor lucrări de consolidare, cu precizarea că, pe perioada închiderii, traficul rutier este deviat, în ambele sensuri, pe ruta DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj-nodul rutier Balinţ) – autostrada A1 (nodul rutier Balinţ – intersecţie cu DN68A).

Pe Valea Jiului, în perioada următoare, circulaţia rutieră pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126+000) se va desfăşura în condiţii de drum în lucru. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă sporită la volan şi să reducă viteza de deplasare în zona respectivă.

În judeţul Hunedoara, în vederea executării lucrărilor de reabilitare a Podului Şoimuş aflat pe DN76 (sectorul cuprins între km 0+000 – km 0+600), este instituită măsura de restricţionare a circulaţiei rutiere, cu afectarea unei benzi de circulaţie, traficul rutier desfăşurându-se pe o bandă, alternativ, dirijat de piloţi de circulaţie. Pe respectivul segment de drum este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu MTMA = 7,5 tone, a autovehiculelor speciale destinate intervenţiilor, precum şi a mijloacelor de transport în comun. Rută ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone:

  • Sensul de deplasare Brad – Deva: circulaţia rutieră se va desfăşura deviat pe A1 km 369+110, nod Şoimuş – A1 km 354+000, nod Simeria, DN 7 km 377+525 – DN 7 Deva;

  • Sensul de deplasare Deva – Brad: circulaţia rutieră se va desfăşura deviat pe DN 7 km 394+300, DN 7 km 377+525 nod rutier Simeria – A1 km 354+000 – A1 km 369+110 – DN 76 km 0+600 nod Rutier Şoimuş.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău. Rute ocolitoare pentru traficul greu:

  • DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;
  • DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În judeţul Vrancea, din cauza unor alunecări de teren, circulaţia pe DN2N Chiojdeni – Vintileasca se desfăşoară îngreunat pe anumite sectoare rutiere, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone.

Conform prevederilor H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este restricţionată astăzi, în intervalul orar 6:00-22:00, pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi pe DN39 Agigea – Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Astăzi, în a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri naţionale, în special pe DN1 Braşov – Bucureşti, DN2 Suceava – Bucureşti, DN6 Alexandria – Bucureşti şi pe A1 Piteşti – Bucureşti.

În cazul în care se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei şi la intersecţia cu DN73A Râşnov – Predeal, le recomandăm automobiliştilor care pornesc din Braşov către Bucureşti să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, iar celor care pleacă din zona Bran-Moieciu să folosească rutele DN73 Braşov – Bran – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ – Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti.

Pe autostrada A1 este posibil ca înainte de lăsarea serii să se circule în coloană la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti. Îi sfătuim pe conducătorii auto care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.