[UPDATE] INFO TRAFIC

trafic

Duminică, 11 ianuarie 2015, ora 15.00

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 12:00, traficul rutier a fost reluat pe DN7 Obârşia – Petroşani.

Reamintim că, din cauza unor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă, circulaţia rutieră a fost oprită între kilometrii 86 şi 105.

Precizăm că, se circulă în condiţii de iarnă şi recomandăm şoferilor să ruleze cu prudenţă iar în cazul în care întălnesc obstacole pe suprafaţa carosabilă să anunţe de îndată poliţia.

(Valentina Adam)

Traficul a fost reluat pe DN 67C Novaci – Rânca, în Gorj, pe DN 57B, în Caraş-Severin, şi pe DN 18 Baia Sprie – Mara, în Maramureş, dar rămâne în continuare închis DN 7A Petroşani – Obârşia Lotrului, în Hunedoara, din cauza viscolului şi a copacilor căzuţi pe drum.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, a fost reluată circulaţia pe DN 67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, dar este permis numai accesul autovehiculelor care sunt dotate cu lanţuri. Traficul a fost oprit pe DN 67C timp de aproximativ patru ore.

În judeţul Caraş-Severin, pe DN 57B, între localităţile Lăpuşnicel şi Pârvova, unde circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, după ce pârâul Pârvova a ieşit din matcă şi a acoperit drumul pe o lungime de aproximativ 100 de metri, circulaţia a revenit la normal.

În judeţul Hunedoara, pe autostrada A1 Deva-Simeria, între kilometrii 393 şi 396, ceaţa reduce vizibilitatea sub 150 de metri. De asemenea, pe DN 7A Petroşani – Obârşia Lotrului, între kilometrii 86 şi 105, circulaţia este închisă până duminică, la ora 12.00, din cauza viscolului şi a unor copaci căzuţi pe drum, în zona localităţii Petrila.

În judeţul Arad, traficul rutier a fost reluat pe DN 7 Arad – Nădlac, după ce a fost oprit o oră, pentru a putea fi ridicat un autotren care s-a răsturnat pe marginea drumului, sâmbătă dimineaţă, la intrarea în localitatea Pecica.

În judeţul Timiş, pe DN6 Timişoara-Lugoj, în localitatea Chizătău, la kilometrul 514, traficul este oprit în ambele sensuri, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben pentru judeţele: Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor.

Potrivit avertizării, începând din 11 ianuarie, ora 16.00, până în 12 ianuarie, ora 12.00, în toate zonele de munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor depăşi 80-90 de kilometri pe oră la rafală, viscolind şi troienind zăpada.

(Hardy Cvoica)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (20.30), în judeţul Olţ pe DN54 Deveselu-Vlădila , la kilometrul 12, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza apei care s-a acumulat pe suprafaţa carosabilă, urmare a topirii zăpezii. Aceasta măsoară aproximativ 5-6 centimetri. Zona este semnalizată corespunzător.

În judeţul Caraş-Severin, pe DN57, în apropierea localităţii Liubcova, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza apei care a ieşit de pe drumul agricol şi a inundat suprafaţa carosabilă (urmare a precipitaţiilor abundente sub formă de ploaie care au căzut în ultimul timp), măsurând 5 cm. Zona este semnalizată corespunzător.

În judeţul Hunedoara, pe DN7A Petroşani – Obârşia Lotrului,între kilometrii 86+601 de metri şi 105+120 de metri, circulaţia rutieră este închisă din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă, în zona localităţii Petrila, şi a viscolului, până la datade 11.01.2015, ora 12.00.

În judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, care variază ca intensitate. În judeţul Cluj, pe autostrada A3 Transilvania, între kilometrii 17 şi 22, traficul rutier se desfăşoară îngreunaţ din cauza ceţii care a redus vizibilitatea sub 100 de metri. Acelaşi fenomen se semnalează şi în judeţul Hunedoara, unde pe autostrada A1 Deva -Simeria, între kilometrii 393 şi 396, ceaţa a redus vizibilitatea sub 150 de metri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să pornească la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, iar în timpul deplasării, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Sursa foto: mondonews ro

(Valentina Adam)

De același autor

Related Articles