Indiferenţă sau inconştienţă?

consiliul judetean cs (4)

Pompierii militari acuză autorităţile locale, în speţă primarii, că nu se implică în gestionarea situaţiilor de urgenţă.
Anual, localităţile judeţului Caraş-Severin se află sub ameninţarea inundaţiilor. Cu toate acestea, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă nu au încadrat personalul instituit prin lege. Deficienţele la aceste structuri ale primăriilor nu se opresc aici, spune colonelul Ilarie Buşe, adjunctul şefului ISU Semenic şi şeful Inspecţiei de prevenire din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. „În 14 localităţi din 77, câte există în Caraş-Severin, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă funcţionează fără şefi. Opt localităţi nu au deloc, iar în alte şase, poziţia este ocupată prin cumul. Primarii nu au încadrat şefi ai serviciilor voluntare în Oraviţa, Oţelu Roşu, Lăpuşnicel, Mehadica, Ocna de Fier, Brebu Nou, Vrani şi Rusca Montană. În opt localităţi nu există nici măcar o pompă de evacuare a apei, iar în alte 48 nu există nicio motopompă de stins incendii”.

În Caraş-Severin sunt constituite 77 de Servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, dar majoritatea nu sunt operaţionale, a mai spus colonelul Ilarie Buşe.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles