somaj-2

Mediile mici obţinute la examenul de bacalaureat sau chiar nepromovarea, i-a determinat pe tineri să pornească în căutarea unui loc de muncă. Nu e un lucru uşor: după atâţia ani, în care singura grijă era cartea, mulţi tineri se confruntă acum cu realitatea vieţii. Mulţi dintre ei nu au nicio meserie ci doar nişte cunoştinţe teoretice, multe dintre ele nefiindu-le de niciun folos la angajare. Ce e de făcut? Primul lucru ar fi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor judeţene, care îi pot consilia, le pot găsi un loc de muncă, sau le pot întocmi dosarul de şomaj.

Comparativ cu perioada similară a anului trecuţ în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională din Caraş-Severin, numărul celor înscrişi deja este aproape dublu, a declarat pentru Radio România Reşiţa purtătorul de cuvânt al instituţiei Carla Goagă.

De la începutul acestui an, în judeţul Caraş Severin au fost disponibile 3 mii 158 de locuri de muncă, din care s-au ocupat 2 mii 675. Cele mai „aglomerate” luni au fost martie şi aprilie, când s-au oferit 697, respectiv 585 de locuri de muncă, din care au fost ocupate peste o mie 100.

(Dan Agache)

Sursa foto: www.clujazi.ro