Începe Rabla Local! Primăriile Reşiţa şi Caransebeş se alătură programului

Programul Rabla Local, prin care proprietarul unei maşini mai vechi de 15 ani va primi 3.000 lei, fără să fie obligat să cumpere una nouă începe astăzi, cu partea administrativă.

Timp de o săptămână, primăriile pot depune cererile de finanţare prin intermediul aplicaţiei informatice, după care Administraţia Fondului pentru Mediu va anunţa termenul de înscriere pentru persoanele fizicele.

În judeţul Caraş-Severin, până acum au anunţat că se alătură programului Rabla Local, primăriile Reşiţa şi Caransebeş.

Primăria Reşiţa va participa la programul Rabla Local, după cum spune primarul Ioan Popa:

,,Pentru Rabla locală am decis să alocăm sumă pentru 500 de mașini, sunt undeva la 300 și ceva de solicitări, dar abia săptămâna trecută s-au făcut modificări la program și oricum nu puteam face nimic până acum. Noi ne ducem cu suma de finanțare pe care orice primărie și-o asumă, dar mergem în prima fază pentru 500 de mașini. Dacă este insuficient, vom hotărî dacă mai alocăm sumele suplimentare,,

La Caransebeş vor fi scoase din uz 100 de maşini mai vechi de 15 ani. Persoanele interesate trebuie să depună cererile, împreună cu documentele aferente la Primăria Caransebeş – Compartimentul Relaţii cu Publicul, Registratură, Arhivă.

Persoanele care vor primi 3.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare mai mic de Euro 5. Înainte, restricția viza mașinile cu normă de poluare de până la Euro 4.

De asemenea, trebuie să fie proprietari ai vehiculului de cel puţin cinci ani şi să nu aibă datorii la bugetul local.

Şi procentul de finanțare acordat în cadrul programului a fost modificat astfel: 80% de la Administrația Fondului pentru Mediu și 20% de la Primărie.

De același autor

Related Articles