Începe maratonul de filme la Banatul Montan Film Festival

Ediția a VII-a a Banatul Montan Film Festival cuprinde 5 localități în care vor rula filmele și se vor desfășura diversele activități cuprinse în program. Este vorba despre Băile Felix, Caransebeș, Băile Herculane, Reșița și Bocșa. Deschiderea a avut loc miercuri, 16 august în stațiunea Băile Felix, iar din data de 21 august filmele vor fi proiectate la Caransebeș în amfiteatrul ce va fi amenajat în Curtea Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță .

Ediția aceasta, a 7-a acestui festival, cuprinde Banatul Montan, dar am trecut și dincolo, pentru că noi am debutat cu deschiderea aseară la Băile Felix. Deoarece suntem parteneri și sunt și ei la treia ediție. A rulat acolo aseară pelicula Cantemir, pentru că anul acesta la Ministerul Culturii și în întreaga lume a filmului se omagiază cele două mari personalități care sunt Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu. Este un eveniment așteptat și în această stațiune.

La Caransebeș perioada de desfășurare a festivalului este 21-27 august, în curtea interioară a Muzeului Județean de Etnografie și a Regimentului de Graniță. Din anfiteatrul amenajat acolo se vor putea urmări cele  șapte firme care vor rula la Caransebeș. Toate filmele vor începe la ora 21.00.

Programul cuprinde:

Luni, 21 august:

Cantemir, regia Gheorghe Vitanidis

Marți, 22 august:

Ciprian Porumbescu, regia Gheorghe Vitanidis

Miercuri, 23 august:

Astă seară dansăm în familie, regia Geo Saizescu

Joi, 24 august:

PHOENIX: Povestea, regia Cristian Radu Nema

Vineri, 25 august:

Reconstituirea, regia Lucian Pintilie

Sâmbătă, 26 august:

Motanul încălţat: Ultima dorință, animație, regia Joel Crawford şi Januel Mercado

Duminică, 27 august:

Avatar: Calea apei, regia James Cameron

Ediția a VII-a a Banatul Montan Film Festival va continua la Băile Herculane din data de 23 august, după cum a mai spus coordonatorul festivalului, Ioan Cojocariu.

sursa foto: Banatul Montan Film festival

De același autor

Related Articles