Începe imunizarea anti COVID şi la Reşiţa. Primii cetăţeni din municipiu se vor putea vaccina astăzi, în incinta sălii de sport a Liceului Sabin Pautza

Primul centru de vaccinare din Reşiţa devine de astăzi funcţional. Primii cetăţeni din municipiu se vor putea vaccina în cadrul punctului de imunizare amplasat în incinta sălii de sport a Liceului Sabin Păutza. Au fost comandate 1.600 de doze de vaccin pentru judeţul Caraş-Severin.

Dintre acestea, 270 vor ajunge în centrul din Reşiţa unde în următoarele 4 zile vor fi vaccinate în medie 60 de persoane pe zi, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Vaccinarea în Reşiţa începe astăzi, comanda este dată. Am vorbit cu centrul farmaceutic din cadrul Spitalului Militar Timişoara, acolo unde sunt depozitate toate dozele de vaccin anti COVID pentru Regiunea Banat. Au fost comandate 1.600 de doze pentru cetăţenii din Caraş-Severin, dintre acestea 270 sunt pentru centrul de vaccinare din Reşiţa, centru care funcţioneză în sala de sport a Lieceului Sabin Pautza.

În acest centru va funcţiona un flux de vaccinare, ceea ce înseamnă în medie 60 de persoane vaccinate pe zi” ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Centrul de vaccinare de la Liceul Sabin Păutza, deşi dispune de toate dotările şi avizele necesare, încă nu poate fi accesat pe platforma naţională.

În săptămâna 25-30 începem vaccinarea personalului esenţial (Poliţia Locală şi Asistenţă Socială) şi a cetăţenilor din categoria de risc, în limita a 160 de locuri disponibile pentru programări”, a transmis şi primarul Ioan Popa.

Programările se fac prin telefon, la numărul: 0355.080.242. Linia telefonică funcţionează de astăzi de la ora 8:00.
Se pot programa doar persoanele din categoria de risc, prevăzute în etapa a II de vaccinare.

Vă reamintim că pentru etapa a doua a vaccinării în prezent, în judeţul Caras Severin funcţionează 3 centre amplasate în cadrul spitalelor din Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă.

Sursa foto: Primaria Resita

De același autor

Related Articles