Incendiul din Complexul Studenţesc din Timişoara a fost pus intenţionat

Incendiul izbucnit la un bloc din Complexul Studenţesc din Timişoara, miercuri seara, a fost pus intenţionaţ de o persoană care ar fi dat foc la nişte deşeuri, iar flăcările au cuprins balconul aflat la primul etaj. Principalul suspecţ un bărbat de 33 de ani din Bucureşti, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, pompierii au stabilit că incendiul izbucnit în Complexul Studenţesc din Timişoara a fost pus intenţionat.

„Cauza incendiului a fost stabilită. Este vorba despre o acţiune intenţionată”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi au identificat un bărbat de 33 de ani din Bucureşti ca fiind principalul suspect. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Referitor la incendiul de la imobilul de pe strada Mehadia 12, a fost reţinut pentru 24 de ore un bărbaţ de 33 de ani, din Bucureşti, bănuit de comiterea faptei. Totodată, acesta ar mai fi incendiat două tomberoane, unul pe strada Vaida Voievod şi altul pe strada Ofcea. În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Timiş.

Un incendiu a izbucniţ miercuri seara, la primul etaj al unui bloc de locuinţe din Complexul Studenţesc. Focul ar fi pornit de la nişte deşeuri şi ar fi cuprins iniţial balconul de la etajul întâi. Patruzeci de persoane au fost evacuate, iar trei au avut nevoie de îngrijiri medicale: un bărbat a avut o plagă tăiată după ce a încercat să spargă un geam, o femeie a avut un atac de panică şi un alt bărbat s-a intoxicat cu fum.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă tip SMURD şi două ambulanţe SAJ, un ofiţer şi 17 subofiţeri.