Moldova VecheUPDATE – 15 ianuarie 2014

Specialistii ISU au facut bilantul incendiului. „Cel mai probabil izbucnit din pricina scurtcircuit electric, focul a mistuit acoperişul brutăriei şi biroul de la mansardă, precum şi multe din utilajele folosite la prepararea pâinii: un malaxor, o masă rulat, două dospitoare de pâine, două cărucioare inox, un boiler, două injectoare pentru încălzit cuptorul şi un cuptor de pâine, 10.000 de saci din iută, 300 de lăzi de plastic, 80 de lăzi de patiserie, precum şi uşi, geamuri, mobilier de birou, aparatură electronică şi patru cântare electrice. Totodată, un al doilea malaxor a fost distrus in proporţie de 50%. Valoarea pagubelor a fost estimată la 200.000 lei, iar a bunurilor salvate la 300.000. Pompierii militari au limitat extinderea incendiului atât la casa proprietarului brutăriei, cât şi la imobilele învecinate. Alimentarea autospecialelor de intervenţie s-a făcut de la reţeaua de hidranţi a localităţi. Dat fiind faptul că intervenţia a durat mai bine de 10 ore, pompierii militari au fost schimbaţi de trei ori. Retragerea din dispozitiv s-a făcut la ora 10,42, ieri, după ce au fost îndepărtate materialele din lemn ale acoperişului, precum şi aproximativ 23 de mc de lemn de foc” se precizeaza in comunicatul ISU Caraş-Severin.

————————————-

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al Judeţului Caraş-Severin, secţia Moldova Nouă acţionează de mai bine de 7 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrică de pâine din Moldova Veche. Potrivit primelor informaţii a ars acoperişul brutăriei pe o suprafaţă de 150 m. Intervenţia pompierilor este dificilă deoarece fabrica este construită lângă o casă de locuiţ iar în incinta acesteia se află depozitată o cantitate mare de lemne, care arde mocnit. La faţa locului se află 3 autospeciale şi aproximativ 20 de pompieri. Deocamdată nu se cunosc pagubele şi nici cauza incendiului.
Incendiul a izbucnit înainte de miezul nopţii, iar pe lângă apelarea numărului 112, au fost trase şi clopotele de la biserica din Moldova Veche.