Incendiu la Institutul de boli infecțioase ”Matei Balș” din București. Persoane decedate

Patru persoane au decedat în această dimineaţă într-un incendiu ce a izbucnit la un pavilion al Institutului Matei Bals din Bucuresti. Incendiul s-a manifestat la parterul corpului de clădire. Acolo erau internate aproximativ 100 de persoane cu SARS CoV 2. A fost activat planul rosu si s-a intervenit în interior şi exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerari si 10 microbuze pentru transport persoane.

Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat trei persoane au decedat iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

La Institutul Matei Bals se afla seful DSU, Raed Arafaţ ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Pacientii raniti au fost preluati de ambulante si transportati la alte spitale. Parchetul va face ancheta în acest caz pentru vatamare corporala din culpa.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că din informaţiile existente până în prezent, în afara celor patru persoane decedate în urma incendiului de la Institutul ‘Matei Balş’, nu mai sunt pacienţi în stare critică sau pacienţi cu arsuri.

Nu mai avem alte persoane în stare critică decât cei care au avut COVID. Aici vorbim despre un pavilion COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga din partea Poliţiei, din partea Criminalisticii, ISU Bucureşti care urmează să investigheze cauza incendiului asupra căreia la acest moment nu vom specula până nu avem concluzii clare din partea colegilor noştri. Nu există persoane care au suferit probleme grave, cu excepţia, din păcate, a celor patru decedaţi.

Restul persoanelor au fost transferate la celelalte spitale, având în vedere că sunt pacienţi COVID, au nevoie de oxigen şi care au fost transferaţi pentru tratament acolo. Nu mai avem pacienţi cu arsuri, nu mai avem pacienţi cu alte probleme la acest moment din informaţiile pe care le avem. Nu era o secţie de ATI„, a afirmat Arafat, după ce s-a aflat la faţa locului.