borduz ioan

Comuna Fîrliug ar putea rămâne fără primar. Prefectura Caraş-Severin a dispus încetarea mandatului, după ce Ion Borduz a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.  Curtea de Apel Timişoara l-a găsit vinovat pentru deturnare de fonduri europene. Primarul şi-a asumat vina, dar a precizat că a folosit banii în interesul comunităţii, mai exact a construit un acoperiş la piaţa din localitatea Dezeşti, chiar dacă nu era prevăzut în proiectul iniţial.

Ca urmare a sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Timişoara, prefectul judeţului Caraş-Severin a emis marţi, 28 aprilie, ordinul de încetare, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al comunei Fîrliug, Ioan Borduz.  Ordinul poate fi atacat la instanţa de contencios administrativ în termen de zece zile de la comunicare.  Atribuţiile vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei Fîrliug, Cornel Ioan Negariu.„, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

Ascultați declarația Prefectului de Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu:

Decizia nu este definitivă. Avocatul primarului, Cosmin Bolosin consideră că ordinul prefectului este ilegal deoarece instanţa a suspendat pedepsele accesorii, adică dreptul de a alege şi de a fi ales. Primarul Ion Borduz va contesta decizia de a fi suspendat din funcţie.

Vă reamintim că în aceeaşi situaţie s-au aflat şi primarul comunei Prigor, Pavel Verindeanu şi primarul comunei Zăvoi, Ion Scorobete. Instanţa le-a dat câştig de cauză, drept pentru care cei doi au rămas primari.

(Mirabela Afronie)