aniFostul primar al comunei Cornereva, Ştefan Ioan Lojici este acuzat că şi-a angajat soţia referent în cadrul serviciului public de evidenţă a persoanei. Prin urmare ANI a constatat starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă. Persoana în cauză a fost informată despre declanşarea procedurii.

„În perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, a semnat, la data de 14 decembrie 2011, în calitate de primar, Dispoziția prin care soția sa este numită în funcția publică de execuție de referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei al Primăriei Comunei Cornereva, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

În atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate a intrat şi fostul viceprimar al comunei arădene Secusigiu, Gavril Petru Onu care a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei firme.

Referitor la Gavril Petru Onu, Agenţia Naţională de Integritate precizează „Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. ALICANTE CONST S.R.L. De asemenea, ONU GAVRIL PETRU s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 08 august 2011 – 19 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. PEDRO-IBY CONSTRUCTIMOB S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 61/2003.”