bac istorieAbsolvenţii de liceu vor susţine astazi ultima probă a examenului de bacalaureaţ cea la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii au avut de ales dintre biologie, geografie, chimie, economie, filosofie, fizică, filosofie, fizică, geografie, logică, psihologie, sociologie şi informatică. În Caraş-Severin sunt aşteptaţi să participe peste 1.900 de elevi.
Proba va începe la ora 9:00 şi se va termina la ora 12:00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8:30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele. Procedura prevede că la accesul candidaţilor în centrul de examen un cadru didactic şi un membru al personalului de pază să solicite la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi să verifice dacă fotografiile corespund. Apoi, candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen.
În cazul în care, elevii au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Elevii  nu au voie să staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. La intrare în sală, elevii sunt puşi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen.
Afişarea rezultatelor ar fi trebuit să aibă loc luni, 6 iulie până la ora 12.00, dar deoarece lucrările în acest an sunt corectate în alt judeţ, a fost amânată cu o zi. După afişarea rezultatelor, în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţii. Vă reamintim că lucrările din judeţ sunt corectate în Mehedinţi.