Încă doi cetăţeni de onoare ai Reşiţei: Ioana Mihăescu şi Mircea Cavadia

Municipiul Reşiţa are doi noi cetăţeni de onoare. Consilierii locali au aprobat  în unanimitate conferirea acestui titlu arhitectei Ioana Mihăescu şi post-mortem, scriitorului Mircea Cavadia.

Arhitecta Ioana Mihăescu s-a remarcat prin impresionante lucrări de urbanism, arhitectură, restaurări, amenajări interioare, peisagistică, atât în municipiu cât şi în alte oraşe din judeţ cum sunt Caransebeş şi Băile Herculane. Ioana Mihăescu a participat la mai multe concursuri de arhitectură şi a câştigat mai multe premii atât în judeţ, cât şi în ţară. Este şi un excepţional om de artă cu  mai multe expoziţii personale de acuarelă şi pictură pe mătase.

Jurnalistul, scriitorul şi dramaturgul Mircea Cavadia a apărut în mai toate publicaţiile din ţară, iar de-a lungul carierei a obţinut peste 100 de premii la diverse festivaluri şi concursuri literare. În ultimii 20 de ani a publicat 11 cărţi de proză şi teatru, iar în 2001, Uniunea scriitorilor din România i-a conferit premiul pentru dramaturgie pentru volumul Pământ de flori, trilogia tranziţiei. între anii 1993 şi 2002 pe scena teatrului reşiţean i s-au montat 3 piese, iar a patra, în Serbia.

Mircea Cavadia a decedat în luna mai a acestui an, după o lungă suferinţă. Alături de cei doi, municipiul Reşiţa mai are încă 58 de cetăţeni de onoare. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles