Inaugurare LEA Porțile de Fier – Anina – Reșița

Ceremonia de inaugurare a Proiectului de construire a Liniei Electrice Aeriene Porțile de Fier – Anina – Reșița, a avut loc marți, la sediul Stației Electrice de Transformare Porțile de Fier I.  Linia Electrică Aeriană de 400kV are o lungime totală de 117 km și asigură interconexiunea cu Serbia. Valoarea totală a proiectului de investiţii este de peste 150 de milioane de lei. La ceremonie a participat și prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir. Acesta a precizat că din punct de vedere tehnic, este cel mai complex şi dificil proiect de linie realizat în România în ultimii 30 de ani, traseul acesteia traversând în cea mai mare parte zone muntoase, cu teren accidentat şi greu accesibil.

Prezent la inaugurare, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a menționat faptul că proiectul nu este doar o realizare tehnică remarcabilă, ci și o dovadă a angajamentului României față de inovație și sustenabilitate.

„Este un simbol al perseverenței în fața provocărilor tehnice și un exemplu al colaborării strânse între sectorul public și cel privat. În spatele acestei realizări impresionante stau ore nesfârșite de muncă, cercetare și inovare. Această linie electrică aeriană este o soluție inteligentă și ecologică, care va contribui la reducerea emisiilor de carbon și la promovarea unei economii mai curate și mai eficiente energetic. Este un pas important în direcția unui viitor mai durabil și va spori capacitatea de racordare la rețea pentru noii consumatori de energie electrică care doresc să-și dezvolte activitățile în această zonă”.

Cele mai citite

Related Articles