În Timiş a „plouat” şi cu amenzi

amenzi

Aproape 600 de contravenţii au fost aplicate de poliţişti, la sfârşitul săptămânii trecute.

În jur de 300 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, din cadrul formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase ori de la alte formaţiuni şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în perioada 12-14 septembrie, oamenii legii au efectuat 45 de acţiuni, 13 filtre, 7 controale şi au verificat în bazele de date 245 de autovehicule. Au fost constatate 19 infracţiuni judiciare, la regimul circulaţiei sau de altă natură, dintre care 14 în flagrant.

Totodată, au fost aplicate 597 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi ale O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor se ridică la peste 100.000 de lei. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 6 arme, 5 neletale şi una letală.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles