În săptămâna voluntariatului, aducem zâmbete copiilor nevoiași

Centrul de Voluntariat Reșița împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin organizează în fiecare zi de astăzi evenimente care să promoveze voluntariatul în comunitate. Voluntarii din municipiul Reșița au dedicat prima zi din Săptămâna națională a Voluntariatului organizării și servirii prânzului la Centrul de zi, care este administrat de Fundația Humanitas Pro Deo. Jurnaliștii au fost voluntari pentru câteva ore în bucătăria Centrului, unde împreună cu un specialist în artă culinară au preparat și au servit mâncare pentru peste 20 de copii și adulți, frați surori și părinți. Dotați cu șorțuri și mai ales cu bucuria de a face bine, de a aduce zâmbetul pe chipul acestor copii greu încercați, am fost voluntari cu mare drag. Prânzul a fost servit, dar nu a început fără rugăciunea de binecuvântare. După cum am observat cei mici au fost impresionați mai ales de desert, dar au savurat și hamburgerul.

După cum a afirmat inspector Daniela Lupșan de la Direcția pentru Sport Caraș-Severin, prin această activitate s-a dorit atragerea atenției asupra disponibilității unor oameni de a face voluntariat.

Floarea Nica, directorul Centrului de Zi Social Humanitas Pro Deo: E un serviciu social multifuncțional, nu e axat pe un anumit serviciu, are atât regim rezidențial, cât și asigură pentru copii cu nevoi hrana pentru o zi. Persoanele adulte, de asemenea vin aici și iau mâncare pentru familile lor, cu o situație financiară precară. Numărul copiilor care vin și mănâncă în centru zilnic, oscilează între 20 și 40, copii cu vârste curpinse între 5 și 15 ani.

Săptămâna voluntariatului continuă mâine la Centrul Mansarda din Reșița cu activitatea Free Ocico în care cei care au haine și obiecte pe care nu le mai folosesc sau doresc sa le doneze le pot aduce la sediul centrului.

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles