În paralel cu vaccinarea anti COVID în judeţul Caraş-Severin a reînceput şi vaccinarea antigripală a populaţiei

În paralel cu vaccinarea anti COVID în judeţul Caraş-Severin a reînceput şi vaccinarea antigripală a populaţiei. O parte dintre medicii de familie au primit deja solicitări şi pentru acest vaccin mai ales că acum se poate vaccina oricine gratuit şi nu doar persoanele care sunt în grupa de risc.

Direcţia de Sănătate Publică încurajează cetăţenii în sensul vaccinarii antigripale pentru a reduce riscul unei duble infectarii cu virusul gripal si cu SARS-CoV-2. Detalii ne oferă purtătorul de cuvând al DSP, Daniel Botgros.

După cum deja se ştie Ministerul Sănătăţii a extins vaccinarea antigripală la toate categoriile de populaţie, aşadar la ora actuală nu mai există acum anumite categorii eligibile care şi ele sigur, se cunosc deja ci oricine se poate imuniza împotriva gripei, gratuit în această perioadă. DSP Caraş-Severin are un număr de 13.344 de doze de vaccin. În acest an au venit şi cele mai multe vaccinuri, aproximativ 36 de mii de doze dintre care au şi fost consumate 23 de mii de doze, aşadar 23 de mii de persoane s-au imunizat în acest sezon împotriva gripei.

În ultima perioadă au mai sosit medici de familie din Staţiunea Băile Herculane şi din zonă, precum sigur şi din alte arii care au mai luat din vaccinuri dar noi invităm în continuare populaţia să participe şi la vaccinarea antigripală, să se programeze la medicii de familie, cei care doresc să se imunizeze pentru că vaccinuri avem suficiente”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Medicii de familie sunt aşteptaţi în continuare la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin pentru a ridica dozele de vaccin antigripal.

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles