În orașul Bocșa a scăzut drastic numărul persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale

Aproape 190 de cetăţeni au depus cereri pentru a intra în posesia venitului minim de incluziune. Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut foarte mult, în comparație cu anul trecut, deoarece o bună parte dintre aceștia nu doresc să presteze muncă în folosul comunității, după cum spune directorul Direcţiei de Asistenţă socială Bocșa, Bogdan Voinovici:

Vechile prestații sociale, cele de ajutor social și alocația de susținere, au fost comasate de la 1 ianuarie într-o singură prestație, numită venit minim de incluziune. În orașul Bocșa avem o scădere chiar drastică a numărului de dosare, deoarece comasându-se aceste două prestații vechi este necesar ca și cei cu alocații de susținere să presteze ore în folosul comunității. Aceste persoane n-au dorit să facă acest lucru și au renunțat la aceste drepturi bănești.  În prezent, în Bocșa beneficiază de acest venit minim de incluziune în jur de o 188 de persoane. Precizez că cei care au copii cu vârsta sub trei ani și cei care sunt scutiți medical nu trebuie să presteze ore în folosul comunității, dar celelalte familii și persoane care nu se încadrează în această regulă trebuie să se conformeze”.

Cetăţenii Bocşei sunt aşteptaţi să depună cereri pentru eventualele ajutoare sociale la sediul Direcţiei de Asistenţă socială, zilnic de luni până joi între orele 9.00 -16.00, iar vineri de la 09 la 14.00.

Cele mai citite

Related Articles