În judeţul Caraş-Severin sunt 24 de focare active de SARS CoV-2. Cel mai recent a fost confirmat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bocşa!

epa08564583 A Pakistani health worker collects samples for Coronavirus testing of a journalist in Karachi, Pakistan, 24 July 2020. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER

În judeţul Caraş-Severin există 24 de focare active de COVID-19, aflate în diferite stadii de evoluţie, după cum declară purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Daniel Botgros. Cel mai recent a fost confirmat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bocşa, unde 10 angajaţi şi 4 beneficiari au fost depistaţi cu coronavirus.

Un alt focar este activ și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Humanitas din Oțelu-Roșu, aici au fost confirmați 12 beneficiari cu SARS CoV-2.

Și secțiile de Chirurgie, Hematologie și Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița au focare active.

Rata de infectare în judeţul Caraş-Severin este de 2,76 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare incidenţă fiind în comunele Vermeş – 6,43 şi Iablaniţa – 6,32.

Vă reamintim că Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a raportat ieri 37 de noi cazuri de coronavirus din tot atâtea teste efectuate. Bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 4.260. De la începutul pandemiei, 1.226 persoane s-au vindecaţ iar 212 au decedat. La ora actuală, în spitalele din Reşiţa şi Caransebeş se află internaţi 195 pacienţi, dintre care 17 la terapie intensivă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate şi trei decese, persoane între 54 şi 66 de ani, dintre care două nu aveau comorbidităţi cunoscute.