semafor-rosu

Primăria Timișoara a semnat contractul pentru proiectul de management al traficului din Timișoara. Orașul a fost foarte aproape să piardă finanțarea europeană pentru acest proiect din cauza contestațiilor la licitații, potrivit radiotimisoara.ro. Primarul Nicolae Robu a declarat că firma care a câștigat licitația trebuie să termine lucrare până la sfârșitul anului. Altfel, banii europeni vor fi pierduți:

Specialiștii au estimat că valoarea proiectului ar fi 34,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA. În urma licitației, s-a adjudecat lucrarea la o valoare sensibil mai mică, 19,9 milioane de lei plus TVA. Termenul de implementare a fost redus la șapte luni, cu acordul firmei care a câștigat licitația, astfel încât să putem să ne încadrăm în termenul stabilit pentru programele europene, exercițiul 2007-2013, termen care este 31 decembrie 2015.

Prin proiectul de management al traficului se vor semaforiza 44 de intersecții noi și vor fi modernizate 90 de intersecții care au semafoare în prezent. De asemenea, în 134 de intersecții vor fi montate 230 de camere, iar în unele puncte vor fi sisteme de detectare a celor trec pe culoare roșie. În plus, vor fi 13 puncte cu radare de informare pentru șoferi.

Foto: radiotimisoara.ro

1 COMENTARIU

  1. Tatal meu a murit in urma unui accident petrecut intr-o intersectie . Se afla pe trotuar. Desi in intersectie existau camere fixe si un speedome solicitarile mele prin avocat pentru a obine imaginile inregistrate de acele camere au primit raspunsul ca acele camere nu inregistreaza nimic si sint doar pentru monitorizare. Cum poti monitoriza ceva fara sa inregistrezi? Sta o persoana sa urmareasca imaginile de pe fiecare camera? Ar fi bine sa stim care sint intersectiile unde vor fi instalate acele camere. Daca va fi un „sistem similar” celui descris de mine mai bine faceau altceva cu banii (de ex piste pentru biciclete pe Calea Aradului , pe Calea Torontalului Calea Sagului si in de-a lungul altor strazi care leaga puncte immportante din oras sau chiar puncte din localitati limitrofe)

Comments are closed.