Numărul focarelor de SARS CoV-2 continuă să crească în judeţul Caraş-Severin. În ultimele 24 de ore, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au mai identificat focare noi atât în municipiul Reşiţa cât şi în Caransebeş. Cu detalii vine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

„În acest moment în judeţul Caraş-Severin avem un număr de 16 focare, cele mai noi focare sunt la: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în secţia de Neurologie, acolo unde au fost depistate 9 persoane pozitive dintre care 4 paciente, un kinetoterapeut, un infirmier, un asistent medical, un brancardier şi un medic neurolog, aşteptăm de acolo şi un test real Time-PCR care este în lucru.

Alte focare noi, la CSM Reşiţa unde au fost confirmate cu SARS CoV 2, 10 persoane, la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice, 16 persoane, la Spitalul Municipal din Caransebeş un focar cu 4 persoane şi mai avem un focar familial cu 3 persoane. În toate aceste focare s-au luat măsuri de dezinfecţie terminală, au fost izolaţi contacţii iar anchetele epidemiologice încă nu au fost finalizate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Alte focare de SARS CoV 2 au mai fost înregistrate la Ocolul Silvic Reşiţa cu 3 cazuri, la Centrul de Dializă 10 cazuri iar la Judecătoria Reşiţa 4 cazuri.