În Caraș-Severin scade numărul consilierilor locali

Scăderea populației a dus și la scăderea numărului de consilieri locali din 4 comune cărășene. Potrivit legislației, numărul de consilieri locali și județeni care vor fi aleși la alegerile din 9 iunie se stabilește prin ordin al prefectului, iar acest ordin a fost deja emis. Prefectul Ioan Dragomir spune că în ultimii 4 ani, județul Caraș-Severin a pierdut 15 mii de locuitori.

„Patru comune au scăzut sub 1500 de locuitori și au pierdut câte doi consilieri, de la 11, cât au avut în mandatul 2020-2024, la 9 cât vor avea în urma votului din 9 iunie. Este vorba despre Eftimie Murgu, Lăpușnicel, Ramna și Vermeș. La Consiliul Județean au rămas 30 de consilieri aleși pe liste, plus președintele Forului, care va fi ales uninominal”.

Prefectul Ioan Dragomir a mai spus că până la sfârșitul lunii, la sediile birourilor electorale de circumscripție se vor depune, în scris , propunerile de candidaturi pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

În această săptămână, la sediul Tribunalului Caraș-Severin a avut loc tragerea la sorți a președinților și locțitorilor celor 78 de birouri electorale de circumscripție, constituite la nivelul județului. Biroul Electoral Județean va fi condus de judecătorul Ion Cristinel Ungureanu, iar președinții Birourilor Electorale Municipale din Reșița și Caransebeș sunt Alexandru Horvath, respectiv Daniela Lozici. La tragerea la sorți au participat președintele Tribunalului, prefectul județului Caraș-Severin, precum și reprezentanți ai PSD, S.O.S. România, AUR și PNL.

Cele mai citite

Related Articles