În Caraş-Severin planul la plantări pe tot anul a fost realizat în primele 6 luni

Peste 100% din lucrările de regenerare a pădurilor şi de împăduriri propriu-zise, prevăzute a fi efectuate în două etape până la sfârşitul anului, au fost realizate în primele 6 luni, a declarat şeful Direcţiei silvice Caraş-Severin, Ion Tabugan:

În ceea ce privește regenerarea pădurilor, avem un program de 445 de hectare, iar la șase luni am realizat 329, deci 100% aici intră și împăduririlefăcute în special cu fag. Suntem obligați după lege că în maximum 2 ani de zile de la îndepărtarea arboretului matern, să se înțeleagă că noi nu facem defrișări în pădure, ci pur și simplu venim în completarea regenerării naturale prin tratamentele pe care le aplicăm, iar în final ne obligă să avem minimum 70% regenerare, iar 30% din parcele trebuie să o împădurim, dar noi în marea majoritate a cazurilor avem peste 80% regenerare“.

Ion Tabugan a mai precizat că, pe lângă alte specii de interes silvic pentru fondul forestier al judeţului Caraş-Severin, predominante sunt fagul şi gorunul.

1 COMENTARIU

  1. Ce calcul face incompetentul asta șpăgar: cică din totalul de 449 ha împăduriri s-au realizat pe 329 ha împăduriri efective adica 100%. 3 Euro/ MC adeja aberează de la atâția bani in cap.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles