În Caraş-Severin Garda Forestieră a făcut peste 600 de controale în 2023

Garda Forestieră Judeţeană Caraş-Severin a prezentat bilanțul cu privire la acțiunile desfășurate și rezultatele obținute în anul 2023. Intervenţiile la pădure ce au vizat toate procedurile de control au constituit obiectul activităţii comisariatului pe parcursul anului trecut.

Pentru Radio Reşiţa, comisarul şef George Săvianu:

În cursul anului 2023 activitatea Gărzii Forestiere Județene Caraș-Severin s-a axat în mare parte pe controalele la pădure.

Din cele 664 de verificări ce au cuprins toate procedurile de control, în teren s-au efectuat 466 şi-anume: 196 în exploatări forestiere, 81 inspecții de fond și parțiale 47 de controale în suprafețele de pădure regenerate natural sau artificial și 142 de verificări de acte de punere în valoare de produse accidentale.

Au fost constatate nereguli privind încălcarea prevederilor codului silvic, dar și legislației silvice privind implementarea datelor în aplicația SUMAL. S-au aplicat 289 de amenzi contravenționale cu o valoare de 442 de mii de lei, a fost confiscat un volum de 318 metri cubi material lemnos, fizic și 1483 de metri cubi valoric de 330,28 mii lei.

În urma controalelor la pădure a fost constatat că s-a tăiat ilegal un volum de 242 de metri cubi, valoarea acestuia fiind de 104 mii lei și au fost înaintate către parchet 11 sesizări penale“.

George Săvianu a mai subliniat că, proiectul noului cod silvic este momentan în dezbatere publică şi cu siguranţă că până la definitivarea acestuia vor fi soluţionate şi neajunsurile existente acum în programul de trasabilitate a materialului lemnos SUMAL 2.0.

Sursa foto: newsweekromania.ro 

Cele mai citite

Related Articles