În Caraş-Severin, deşi la mare căutare, lemnul de foc se livrează populaţiei cu porţia

Direcţia silvică judeţeană va asigura până la sfârşitul anului cantitatea necesară pentru toate cererile depuse de beneficiarii acestei resurse, au confirmat surse din instituţia de resort a regiei.

În prezent ocoalele silvice Oţelu-Roşu, Băile Herculane şi Reşiţa se află în procedură de evaluare adecvată de mediu, iar cetăţenii sunt obligaţi să se adreseze cu cereri scrise la ocoalele din apropierea acestora. Pentru Reşiţa, lemn de foc se poate aduce de la Văliug şi Bocşa, pentru Oţelu-Roşu de la Păltiniş şi Valea Bistrei şi pentru Băile Herculane din Mehadia.

Lemnul de foc se livrează populaţiei în ordinea cererilor depuse de aceasta la Ocoalele Silvice din judeţ. Cetăţenii care folosesc această resursă pentru încălzirea locuinţei vor depune o cerere scrisă şi o copie după cartea de identitate la sediul Ocolului Silvic de la care solicită lemnul pentru foc, iar în funcţie de cantitatea exploatată se vor rezolva solicitările primite.

Conform Direcţiei silvice Caraş-Severin, preţul unui metru cub de lemn de foc din depozite variază în funcție de specia acestuia și de modalitatea de prezentare, şi este cuprins între 220 şi 320 de lei. Ocoalele Silvice din judeţ care asigură lemnul de foc se ocupă doar de procurarea lui şi nu şi de transportul acestuia către beneficiar.

Cetăţenii îşi mai pot procura lemn pentru foc şi de la magazinele de bricolaj sau de la intreprinzătorii privaţi, la care însă preţul este dublu pentru că are şi transportul inclus, am aflat de la unii dintre cărăşenii nevoiţi deja să cumpere pentru încălzirea locuinţei odată cu scăderea bruscă a temperaturilor de afară.  

De același autor

Related Articles