În Caraş-Severin cei mai mulţi dintre legumicultori preferă să vândă roşiile direct de la poartă

Peste 15 legumicultori din Caraş-Severin, din totalul celor 21 care au plantat tomate în prima etapă a programului, desfac producţia pe tarabe.

Adina Bâte, consilier superior în cadrul Direcţiei pentru Agricultură spune că, cei mai mulţi dintre fermieri preferă să vândă direct de la poartă.

Conform acesteia, valorificarea tomatelor se face cu factura sau bonul fiscal pentru agenţii economici şi cu fila din carnetul de comercializare, pe care îl obţin de la primării, alături de atestatul de producător, pentru persoanele fizice:

Cei care desfac marfa cu kilogramul, în pieţe, primesc în dimineaţa zilei, după cântărire, de la şeful acesteia, o dovadă cu ştampila şi data a cantităţii de legume pe care urmează să o vândă, a mai spus Adina Bâte. (Hardy Cvoica)