În aşteptarea migranţilor, jandarmii patrulează din nou la frontiera cu Serbia

În Caraș-Severin, polițiștii de frontieră îi au ca parteneri pe jandarmii grupării mobile din Craiova. Măsura a fost impusă în timpul sărbătorilor de iarnă şi a fost justificată de intensificarea traficului de călători. Ea a fost prelungită pentru a crește gradul de siguranță și pentru a preveni pătrunderea migranților, afirmă purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi din Timişoara, plutonier major Nicolae Bocâncă. Acesta a declarat în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine” că jandarmii acordă sprijin şi poliţiştilor de frontieră din Timiş şi Arad.

„Jandarmii mobili vor asigura ordinea şi liniştea publică în punctele de trecere a frontierei de stat şi vor acorda sprijin poliţiştilor de frontieră în funcţie de situaţiile care apar pe timpul executării misiunilor”.

Cooperarea inter-instituţională dintre Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră se dovedeşte a fi eficientă, a mai spus Bocâncă. În urmă cu o lună, jandarmi Grupării Mobile din Timişoara au asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata cercetărilor desfăşurate ca urmare a depistării celor 60 de cetăţeni străini, pe raza localitatii Comloşu Mic, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles