Impozitul pe gospodărie. Ce cheltuieli vom putea deduce

Dacă impozitul pe venitul global pe gospodărie va fi introdus în 2018, vom putea să scutim de taxe banii cu care plătim abonamentele medicale, asigurări de viaţă şi de bunuri şi renovarea locuinţei.

60.000 de lei pe an ar putea deduce din impozit o familie cu doi copii, dacă se va aplica impozitul pe venitul gospodăriilor. Ministrul Muncii spune că, pe lângă cheltuieli cu asigurări medicale şi taxe şcolare, vom putea scuti de taxe şi cheltuielile cu îmbrăcămintea şi mâncarea. Precizările au fost făcute de Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Pe lângă acestea, ministrul Muncii spune că vor exista deduceri pentru toate cheltuielile făcute în ţară, în nişte limite stabilite prin lege.

Ar exista şi posibilitatea ca familiile cu copii să primească un sprijin financiar, în funcţie de venitul părinţilor. O familie cu venituri mai mici de 5.000 de lei pe lună ar putea lua 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil. Cu o condiţie: copiii să nu aibă prea multe absenţe de la şcoală.

Vor exista şi venituri care nu vor fi impozitate. Aici intră salariile medicilor, IT-iştilor şi cercetătorilor. În pluş câştigurile obţinute din dividende, bursă şi agricultura de subzistenţă nu vor fi luate în calcul la plata impozitului global.

Ministrul Muncii spune că impozitul pe venitul global se va putea plăti lunar, ca acum, sau o dată pe an, pe baza declaraţiei fiscale. Doar în acest ultim caz însă vor putea fi deduse cheltuielile realizate de gospodărie.

Potrivit noului model de impozitare propus de Guvern, cei care câştigă mai puţin de 2.000 de lei pe lună nu vor plăti impozit pe venit. Câştigurile care vor depăşi acest prag vor fi impozitate cu 10 la sută, scrie realitatea.net.

1 COMENTARIU

  1. Cum poti scoate bani in plus din impozitul pe gospodarie. Daca ai 2-3 copii ii dai la meditatii in fiecare zi, pe fiecare cate 6 ore. Aranjezi cu diferiti profesori sa-ti dea cate o chitanta pentru fiecate meditatie in parte si ii dai acestuia cate 30% din pretul fiecarei meditatii. Acesta plateste 10% impozit la stat si ii mai raman 20%. Copii nu merg la meditatii iar tie iti ramane 70% din suma scrisa pe chitante pe care o decontezi statului ca sa ti-o restitue. Astfel daca faci rost pentru fiecare copil zilnic de chitante in valoare de 30 roni pe ora, inmultita cu cate 6 ore, inmultite cu 30 de zile lunar rezulta suma de 5400 roni. aceasta suma inmultita cu 2 copii, rezulta 10800 roni lunar. Scazind ce lasi profesorilor, adica 3240 roni lunar rezulta 7560 roni lunar. Acesti bani trebuie sa-i primesti lunar de la stat. De ce sa mai mergi la serviciu?????

Comments are closed.

De același autor

Related Articles