Monica Macovei

Fost ministru al Justiţiei, Monica Macovei, membru de onoare al Societăţii Timişoara, a fost sâmbătă oaspetele municipiului de pe Bega, unde a participat în Salonul Vega din incinta Bastionului Theresia, la o masă rotundă unde s-a dezbătut „Implicarea societăţii civile în apărarea justiţiei”. Au participat membri ai societăţii gazdă, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile din vestul ţării. Monica Macovei este  preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Cooperare UE-Moldova, membru în comisiile pentru control bugetar, justiţie, anticorupţie, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, crimă organizată, corupţie, spălare de bani şi laureată a premiului „Europarlamentarul Anului 2012” pentru justiţie şi libertăţi civile.

Monica Macovei a spus că există un grup de procurori și judecători puternici, care sunt independenți față de politic. Alții înceară să se delimiteze de ingerințele din afară a actului de justiție.

Ascultați declarația în exclusivitate pentru Radio România Reșița a fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, obținută de Gery Binder:

(Daniel Babun)