Ilegalităţi constatate într-un parchet forestier de pe raza Ocolului Silvic Oraviţa. Un bărbat a murit

Inspectorii ITM din Caraş-Severin anchetează un accident de muncă soldat cu o victimă. Evenimentul a avut loc într-un parchet forestier situat pe raza Ocolului Silvic Oraviţa. Un bărbat de 66 de ani a decedat după ce a căzut de pe un TAF. Utilajul era condus de paznicul depozitului, care lucra fără forme legale de angajare. Acesta a plecat cu TAF-ul spre parchet însoţit de alte patru persoane aflate pe utilaj. Din motive necunoscute la momentul de faţă, dar care vor fi stabilite în timpul cercetării, paznicul a pierdut controlul TAF-ului în pantă, un bărbat căzând pe sol, accidentându-se grav.

„Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa unde a decedat în seara zilei de 28.02.2017. La momentul de faţă nu se cunoaşte dacă cele patru persoane aveau raporturi de muncă cu angajatorul din Bistriţa Năsăud, verificările fiind în curs de desfăşurare”, se arată în comunicatul ITM.

Astăzi o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă şi Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului, demarând cercetările în scopul de a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare.

(Sebastian Dragomir)